Ecommerce_sales

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’ndan Yeni Karar

1.11.2018  Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun 2018/119 No’lu kararında ticari elektronik ileti gönderileceği zaman ilgili kişilerin rızasının alınması konusuna değinilmiştir. 6698 sayılı yasaya göre kişisel veriler, kişilerin açık rızası olmadan işlenemez. Ancak md. 5/2’de düzenlenen hallerden biri varsa ilgili kişinin açık rızası olmaksızın kişisel veriler işlenebilir. Yani kanunda açıkça rıza alınmasına ihtiyaç […]

yourstory_e_commerce_logistics

Aracı Hizmet Sağlayıcılar ve Kişisel Veriler

Aracı hizmet sağlayıcılar; 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanmıştır. Bu kişiler; başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişiyi ifade eder. Pazar yeri iş modelini gerçekleştirenler bunlara örnektir. Aracı hizmet sağlayıcının sitesi üzerinden hizmet veren veya ürün satanlar ise bu grupla karıştırılmamalıdır, onlar hizmet sağlayıcıdır. […]

global-security-1734189_960_720

Kişisel verilerin korunması ve GDPR uyumu

Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR)  25 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Aslında 2 yıl evvel yayınlanan bu tüzükte veri sorumlularına verilen uyum süreci bu tarihte sona ermiş oldu. Her ne kadar tüzük, AB içerisindeki veri sorumlularını kapsıyor ise de yükümlülükler bakımından tüm dünyanın yakından ilgilenmesi gereken bir düzenleme haline geldi. Düzenlemelerin kesinliği bir yana, […]

kasım2016

Kişisel Veriler Hukuku ve GDPR (Avrupa Veri Koruma Tüzüğü)

25 Mayıs 2018 oldukça önemli bir gündü, çünkü Avrupa Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) yürürlüğe girdi. Tüzük, aslında sadece AB ülkelerini kapsıyor iken, içindeki tek bir maddeden dolayı tüm dünyada uygulanabilir hale geldi. Önce, GPPR’ın ne olduğundan kısaca bahsetmek gerekir. Daha önce AB ülkelerinde kişisel verilerin korunması için model bir düzenleme olan 95/46/EC direktifi vardı. […]